ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Share/Bookmark
Διεύρυνση των δικαιούχων της Κάρτας Αλληλεγγύης προωθεί η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο MEGA, «θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους...

ότι αντί να χρηματοδοτούν σακούλες προϊόντων, καλά θα ήταν να χρηματοδοτήσουν τις κάρτες, ώστε να διευρύνουμε τις οικογένειες που μπορούν να πάρουν την κάρτα». Υποστήριξε μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα επιχειρήσει να συζητήσει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έχουν ισχύ εννέα μηνών και στόχος είναι τα μέτρα αυτά να ανανεωθούν και να επεκταθούν.

Στο μεταξύ, στις 26.962 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ). Σημειώνεται ότι οι 26.962 αιτήσεις αντιστοιχούν σε 61.351 άτομα.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την καταβολή αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η 5η Αυγούστου 2015. Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν είτε στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eiead.gr/

επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΤΕΒΑ, είτε ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία διαμένουν, από τον επικεφαλής εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, από τους εταίρους αυτής και από τις άτυπες Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ είτε ιδιωτικά από τον προσωπικό τους υπολογιστή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/, είτε στα σημεία που έχει ορίσει ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, είτε στις άτυπες δομές.

Via




 katopartali

.

Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment