Στο «κόκκινο» ο συναγερμός για τον Έμπολα


Share/Bookmark
Οι αρχές της Νότιας Αφρικής πρόκειται, εξαιτίας των φόβων περί εξάπλωσης του ιού Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, να κλείσουν τα σύνορα για τους αλλοεθνείς ταξιδιώτες από τρεις χώρες «υψηλού κινδύνου»…

τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Αυτόανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σήμερα, και πρόσθεσε ότι θα γίνονται εξαιρέσεις μόνο σε περιπτώσεις που η είσοδός τους είναι «απολύτως απαραίτητη».

Ο θανατηφόρος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.350 ανθρώπους φέτος στα τρία αυτά συγκριτικά μικρά κράτη της δυτικής Αφρικής.

Ο Έμπολα έχει πλέον εξαπλωθεί και στη Νιγηρία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, όπου έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρα κρούσματα.

Οι ταξιδιώτες από τη Νιγηρία, όπου ο κίνδυνος θεωρείται πολύ πιο μικρός, θα επιτρέπεται να εισέρχονται κανονικά στη χώρα.

Επίσης οι πολίτες της Νότιας Αφρικής που επιστρέφουν στη χώρα από τα τρία κράτη υψηλού κινδύνου θα επιτρέπεται να μπαίνουν στη χώρα, αλλά θα υποχρεούνται να συμπληρώνουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο και θα υποβάλλονται σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης. Χώρες «μεσαίου κινδύνου» θεωρεί, επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση και την Αιθιοπία και την Κένυα

Στη Νότια Αφρική μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του Έμπολα. Υπήρξαν ωστόσο δύο εσφαλμένοι συναγερμοί, στην περίπτωση μιας Νοτιοαφρικανής που επέστρεψε από τη Λιβερία και μιας υπηκόου της Γουινέας. Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι καμιά τους δεν είχε προβληθεί από Έμπολα. Γιατροί και εθελοντές αναπτύσσονται στα σύνορα για να εξετάζουν όσους θέλουν να περάσουν στη χώρα

Περίπου εκατό γιατροί και εθελοντές από τη Γουινέα αναπτύχθηκαν σήμερα κατά μήκος των συνόρων με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφά Κοντέ, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των υπηρεσιών του ΟΗΕ αλλά και αεροπορικών εταιρειών για να τους αναλύσει τα μέτρα που λαμβάνονται στο αεροδρόμιο του Κόνακρι. Οι τέσσερις από τις εννέα αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τη Γουινέα αποφάσισαν να διακόψουν τις πτήσεις τους από και προς το Κόνακρι.

Το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τους 105 γιατρούς και εθελοντές που θα αναλάβουν τη "φύλαξη" των συνόρων.

Είναι αναγκαίο όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό, υπήκοοι Γουινέας ή ξένοι, να ελέγχονται με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή όταν θέλουν να περάσουν στη χώρα" δήλωσε ο υπουργός Υγείας και στρατιωτικός γιατρός Ρεμί Λαμά. "Εσείς είστε οι στρατιώτες της υγείας, οι στρατιώτες της υγειονομικής ασφάλειας της Γουινέας", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εθελοντές.

Συνολικά, κατά μήκος των συνόρων έχουν στηθεί 41 σταθμοί ελέγχου οι οποίοι θα είναι μόνιμα εφοδιασμένοι με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η αποστολή αυτή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.350 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία από τις αρχές του έτους.

Η Αμερικανίδα ιεραπόστολος που έπασχε από Έμπολα βγήκε από το νοσοκομείο

Η Νάνσι Ράιτμπολ, η Αμερικανίδα που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζε ασθενείς στην Αφρική, έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι της Ατλάντα, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την ιεραποστολική οργάνωση SIM της οποίας είναι μέλος η Ράιτμπολ, η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη, 19 Αυγούστου και επανενώθηκε με τον σύζυγό της.

Η οργάνωση δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται σήμερα η Ράιτμπολ, αναφέροντας μόνο ότι "ξεκουράζεται".

Ο γιατρός Κεντ Μπράντλι, ο δεύτερος Αμερικανός που προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό στη Λιβερία όπου εργαζόταν για τη φιλανθρωπική οργάνωση Samaritan»s Purse, ανέρρωσε πλήρως και πήρε και αυτός εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο σήμερα.

Via




 katopartali

.




...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment