ΣτΕ: Μειωμένος συντελεστής δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος


Share/Bookmark
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του δεσμεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ να υπάρχει μειωμένος συντελεστής δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος που πρόκειται να κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens. Όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει από την μια πλευρά κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος και από την άλλη η εταιρεία Artume. Και οι δύο πλευρές ζητούσαν (για αντίθετους λόγους η κάθε πλευρά)

να ακυρωθεί Προεδρικό Διάταγμα του περασμένου έτους το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το Ε΄

Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εξέδωσε τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις του με τις οποίες απέρριψε και τις δύο προσφυγές.

Το «δια ταύτα» των δύο αυτών αποφάσεων είναι ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

Via




 katopartali

.




...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment