Παιχνίδια πολέμου με την εκεχειρία


Share/Bookmark
Οι εύθραυστες εκεχειρίες που ανακοινώνουν το τελευταίο 48ωρο, οι δύο πλευρές, φέρνουν στο φως στη Λωρίδα της Γάζας ανθρώπινες τραγωδίες που συγκλονίζουν.

Άμαχοι κυρίως παιδιά και γυναίκες είναι τα περισσότερα θύματα…

ενός παράλογου πολέμου που διανύει την 21η ημέρα του. Την ίδια ώρα εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες πως στα 82 καταφύγιά του βρίσκουν πλέον στέγη 173.123 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και μικρά παιδιά.

Καθημερινά ο UNRWA διανέμει για τη διατροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων περισσότερους από 200 τόνους τροφίμων.

Εικόνες που σοκάρουν

Στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, εκεί που έχουν καταφύγει για να βρουν προστασία εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά του παράλογου πολέμου.

Το νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία έχει γεμίσει ασφυκτικά από τους νεκρούς των τελευταίων ημερών. Χθες στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου έγινε η κηδεία μιας Χριστιανής Παλαιστίνιας γυναίκας που καταπλακώθηκε στο ίδιο της το σπίτι στη διάρκεια των βομβαρδισμών της περασμένης Παρασκευής.

Οι συγγενείς την αποχαιρέτισαν με πόνο ψυχής. Όμως οι σκηνές που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της ταφής συγκλονίζουν και σοκάρουν. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε έναν από τους Παλαιστίνιους να σπρώχνει με δύναμη το φέρετρο για να καταφέρει να θάψει την άτυχη γυναίκα… Ο Βρετανός δημοσιογράφος Jon Snow βρέθηκε στη Γάζα και κατέγραψε καρέ καρέ την φρίκη του πολέμου με θύματα τα μικρά παιδιά. Πήγε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και είδε με τα μάτια του την τραγωδία. Το βίντεο με τις εικόνες που πρόβαλε το βρετανικό δίκτυο Channel 4 κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου.

Προσοχή: Οι εικόνες που περιλαμβάνει το βίντεο είναι πολύ σκληρές. Κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που ζητούν την κατάπαυση του πυρός.

Χθες, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά των Ισραηλινών βομβαρδισμών στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, την Ολλανδία και τη Δανία. Στη Μασσαλία έγινε η πρώτη διαδήλωση υπέρ των Ισραηλινών, με τη συμμετοχή 2.000 Γάλλων, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς ευτυχώς να προκληθούν επεισόδια.

Αλληλοκατηγορίες, βομβαρδισμοί, σειρήνες και ρουκέτες

Οι Ισραηλινοί χτες συνέχισαν τους βομβαρδισμούς, καθώς κατηγόρησαν την Χαμάς ότι ενώ κήρυξε εκεχειρία για τις 2 το μεσημέρι, την παραβίασε εκτοξεύοντας ρουκέτες προς την πλευρά του Ισραήλ. Οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι σειρήνες στο Ισραήλ ήχησαν την ίδια ώρα που οι γνώριμοι ήχοι εκρήξεων βομβών ακούγονταν και έσπερναν τον θάνατο στη Γάζα κυρίως στα ανατολικά της πόλης, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Υγείας στη Γάζα τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές.

Παρέμβαση Ομπάμα

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και του είπε πως είναι «στρατηγικά επιβεβλημένη» η άμεση και άνευ όρων κήρυξη εκεχειρίας στη Γάζα, καθώς όπως τόνισε ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων Παλαιστίνιων αμάχων και Ισραηλινών.

Δεν έγινε γνωστό τι απάντησε ο Νετανιάχου στον Αμερικανό πρόεδρο, όμως νωρίτερα το απόγευμα, μιλώντας στο CNN είχε πει:

Η Χαμάς ούτε καν τηρεί την εκεχειρία που προτείνει η ίδια. Εξακολουθεί να εξαπολύει εναντίον μας επιθέσεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Το Ισραήλ θα λάβει όποια μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία του ισραηλινού λαού».

Via




 katopartali

.




...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment