Αυτά είναι τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο!


Share/Bookmark
Μπροστά η θάλασσα και πίσω τεράστιοι βράχοι! Ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο.. Δέστε τις ζώνες σας, ξεκινάμε..

1.

Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana Το διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην θάλασσα της Καραϊβικής. Ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι τόσο μικρός που το αεροσκάφος πρέπει να ακουμπάει κάτω από την αρχή του διαδρόμου, και δεδομένου ότι η παραλία Maho είναι ακριβώς πριν από αυτόν, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.

Κάθε φορά που ένα αεροσκάφος χρησιμοποιεί τον διάδρομο 10 του αεροδρομίου Princess Juliana ένας ισχυρός άνεμος κάνει την εμφάνιση του στην παραλία. Και ενώ για τους λουόμενους ο άνεμος είναι επικίνδυνος, για τους σέρφερ είναι το ιδανικό μια και δημιουργούνται τεράστια κύματα στη θάλασσα.

2. Αεροδρόμιο Barra Υπάρχουν αεροδρόμια, όπως αυτό στο νησί Maho, τόσο κοντά στην παραλία που οι λουόμενοι αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.

Στο αεροδρόμιο του νησιού Barra όμως, που βρίσκεται στην περιοχή Outer Hebrides της Σκωτίας, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά σε παραλίες. Βλέπετε, ο διάδρομος του αεροδρομίου Barra είναι η παραλία, όσο παράξενο και αν ακούγεται.. Για την ακρίβεια είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του κόσμου, όπου τα αεροπλάνα προσγειώνονται πάνω στην παραλία.

Σημαντική προϋπόθεση για να προσγειωθείτε ή να απογειωθείτε στο Barra : Να μην έχουν βυθιστεί και οι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου από την

παλίρροια.

3. Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ Αν ταξιδεύετε από το Γιβραλτάρ προς την Ισπανία με αυτοκίνητο και σταματήσετε σε φανάρι με περιμένετε να δείτε αυτοκίνητα να διασχίζουν τον δρόμο μπροστά σας. Όσο και να σας φανεί παράξενο, αυτό που θα δείτε να ξεκινάει με πράσινο θα είναι ένα.. αεροπλάνο που θα απογειώνεται..

Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ είναι ένα πραγματικά ασυνήθιστο αεροδρόμιο. Βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο του Γιβραλτάρ, και έχει τη διάκριση του πιο κοντινού αεροδρομίου στην πόλη που εξυπηρετεί.

Το Βρετανικό Γιβραλτάρ δεν έχει μεγάλη έκταση, και ο διάδρομος του αεροδρομίου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της γης.

Χαρακτηριστικό: Όταν ένα αεροπλάνο πρέπει να απογειωθεί ή να προσγειωθεί η κυκλοφορία στον δρόμο διακόπτεται.

4. Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα στην Πορτογαλία, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Funchal, άνοιξε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1964 με δύο διαδρόμους 1.600 μέτρων.

Στις 19 Νοέμβρη του 1977, ένα Boeing 727 που πετούσε από τις Βρυξέλλες στην Μαδέρα, προσπάθησε απεγνωσμένα να προσγειωθεί μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά το μήκος του διάδρομου τελικά δεν ήταν αρκετό. Η δυνατή βροχή, οι ισχυροί άνεμοι και η κακή ορατότητα, οδήγησαν τον πιλότο σε κακό υπολογισμό και το σκάφος στο βάθος του ωκεανού, παρασύροντας μαζί του 131 επιβαίνοντες. Το δυστύχημα προέτρεψε του ιθύνοντες να διερευνήσουν για εναλλακτικούς τρόπους επέκτασης του μικρού διαδρόμου.

Οκτώ χρόνια μετά το περιστατικό η επέκταση χτίστηκε πάνω από τον ωκεανό και επεκτάθηκε περισσότερο το 2000. Η καινούργια επέκταση χτίστηκε πάνω σε 180 κολώνες, καθεμία εκ των οποίων είναι περίπου 70 μέτρα. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου σχεδόν διπλασιάστηκε, γεγονός που σημαίνει ότι το μισό του διαδρόμου στέκεται σε κολώνες.

5. Αεροδρόμιο νησιού Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες

Via

.
.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment