Οι 10 λόγοι που αισθανόμαστε συνεχώς κουρασμένοι


Share/Bookmark
Ακόμα και η ελαφριά αφυδάτωση επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας, δήλωσε η διατροφολόγος Amy Goodson, του Texas Health Ben Hogan Sports Medicine... Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση στον όγκο του αίματος και καθιστά πιο πυκνό το αίμα. Αυτό οδηγεί σε λιγότερο αποτελεσματική άντληση την καρδιά μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και οι θρεπτικές ουσίες φτάνουν στα όργανα.


Δεν καταναλώνετε αρκετό σίδηρο Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει κουρασμένους, ευερέθιστους, αδύναμους και με δυσκολία να εστιάσετε. Σας κάνει κουρασμένους επειδή λιγότερο οξυγόνο ταξιδεύει στους μύες και στα κύτταρα. Ενισχύστε την πρόσληψη σιδήρου για να μειώσετε τον κίνδυνο αναιμίας. Επιλέξτε άπαχο βοδινό, φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φυστικοβούτυρο και συνδυάστε τα με τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, συνιστά η Goodson. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Είστε τελειομανείς Η προσπάθεια να είστε τέλειοι κάνει τη δουλειά σας πιο δύσκολη και μακρύτερης διάρκειας, σύμφωνα με την Irene S. Levine, του New York University School of Medicine. Βάζετε στόχους που δεν είναι ρεαλιστικοί και είναι δύσκολο ή αδύνατο να πέτυχετε. Στο τέλος, δεν υπάρχει ικανοποίηση. Η Levine συνιστά να βάζετε χρονικό όριο για τον εαυτό σας στα σχέδια και να υπακούτε. Θα συνειδητοποιήσετε έγκαιρα ότι ο επιπλέον χρόνος δεν βελτιώνει τη δουλειά σας.

Παραλείπετε το πρωινό Η τροφή εφοδιάζει το σώμα και όταν κοιμάστε ο οργανισμός συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτό που καταναλώσατε τη νύχτα για να συνεχιστεί η άντληση του αίματος και η ροή του οξυγόνου. Το πρωί πρέπει να εφοδιαστείτε με πρωινό. Η παράλειψη του πρωινού οδηγεί σε κούραση. Goodson συνιστά ολική άλεση, άπαχη πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά.

Πρόχειρο φαγητό Τροφές γεμάτες ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και οι συνεχείς άνοδοι του σακχάρου που ακολουθούνται από απότομες πτώσεις προκαλούν κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η Goodson. Να έχετε σταθερό το σάκχαρο επιλέγοντας άπαχη πρωτεΐνη μαζί με ολική άλεση σε κάθε γεύμα. Καλές επιλογές είναι το κοτόπουλο και το καφέ ρύζι, ο σολομός και η γλυκοπατάτα ή η σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτο.

Δυσκολεύεστε να πείτε ‘’όχι’’ Το να ευχαριστούμε τους άλλους συχνά οδηγεί σε μείωση της ενέργειας και της ευτυχίας μας. Δεν είναι απαραίτητο να λέτε σε όλους ‘’ναι’’. Να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να λέει ‘’όχι’’, δυνατά, συνιστά η Susan Albers, της Cleveland Clinic. Αν ακούτε τον εαυτό σας να το λέει γίνεται πιο εύκολο να το πείτε όταν η περίσταση το απαιτεί.

‘Εχετε ακατάστατο γραφείο Το ακατάστατο γραφείο σας εξουθενώνει πνευματικά περιορίζοντας την ικανότητα συγκέντρωσης, ενώ περιορίζει την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται πληροφορίες, σύμφωνα με έρευνα του Princeton University. Στο τέλος της ημέρας σιγουρευτείτε ότι προσωπικά αντικείμενα και αντικείμενα δουλειάς οργανώνονται. Θα βοηθηθείτε να έχετε θετική αρχή το επόμενο πρωί. Αν το γραφείο σας χρειάζεται σημαντική οργάνωση μην αγχωθείτε αλλά κάντε ένα βήμα τη φορά. Αρχίστε τακτοποιώντας αυτά που φαίνονται και στη συνέχεια ταχτοποιήστε ένα ένα τα συρτάρια.

Δουλεύετε στις διακοπές Αν ελέγχετε τα email σας ενώ θα έπρεπε να χαλαρώνετε στη θάλασσα κινδυνεύετε από εξάντληση, δήλωσε ο Lombardo. Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να ελευθερώσει το σώμα και το πνεύμα θα αναζωογονηθείτε και θα επιστρέψετε δριμύτεροι στο γραφείο. Όταν κάνετε διαλείμματα γίνεστε πιο δημιουργικοί, παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στην επιστροφή.

Πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο Ένα ποτήρι αλκοόλ πριν τον ύπνο μοιάζει καλός τρόπος να χαλαρώσετε αλλά εύκολα μπορεί να έχει συνέπειες. Το αλκοόλ αρχικά καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και χαλαρώνει, δήλωσε ο Allen Towfigh, του New York Neurology & Sleep Medicine. Ωστόσο τελικά σαμποτάρει τη διατήρηση του ύπνου. Καθώς μεταβολίζεται οδηγεί σε απότομη άνοδο στο σύστημα της αδρεναλίνης. Σε αυτό οφείλεται το ότι είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας μετά το ποτό. Ο ειδικός συνιστά να σταματάτε το αλκοόλ 3 έως 4 ώρες πριν ξαπλώσετε.

Βλέπετε τα e-mail πριν κοιμηθείτε Το φως που εκπέμπει το smartphone ή η οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να αποσυντονίσει τον κιρκαδιανό ρυθμό του οργανισμού καταστέλλοντας τη μελατονίνη, δήλωσε ο Dr. Towfigh. Η ευαισθησία στο φως διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά γενικά είναι καλό να αποφεύγετε την τεχνολογία 2 ώρες πριν τον ύπνο. Αν δεν αντέχετε να μη δείτε τα μειλ σας πριν κοιμηθείτε να έχετε τη συσκευή τουλάχιστον 35 εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να διαταράξει τον ύπνο σας.

Via




 katopartali

.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment