Καυτερά φαγητά στον κόσμο!


Share/Bookmark
Οι πραγματικοί φίλοι του καυτερού και του πικάντικου ετοιμάζονται να αποκτήσουν 7 νέες προκλήσεις, με πιάτα που έρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου και κάνουν τη… γλώσσα να καίει. Πιάτα με κάρυ, τσίλι, πικάντικες σάλτσες και έξτρα καυτερή γεύση έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και προσφέρουν γεύση
στους… τολμηρούς και λάτρεις του καυτερού. Πάρτε ένα ποτήρι νερό δίπλα σας για παν ενδεχόμενο και πάμε να τα δούμε.

Torta Ahogada Στη Guadalajara του Μεξικού, η torta ahogada κυριολεκτικά σημαίνει «πνιγμένο σάντουιτς» και θεωρείται φάρμακο για τα πάντα, από το hangover μέχρι τη μελαγχολία. Είναι ουσιαστικά ένα σάντουιτς με ψητό χοιρινό, κρεμμύδια τουρσί και προσφέρεται βουτηγμένο σε καυτερή σάλτσα τσίλι είτε μισό (media ahogada), είτε ολόκληρο (bien ahogada). Τρώγεται ή στο χέρι ή σε πιάτο με μαχαιροπίρουνα και συνήθως το προτιμούν σαν σνακ στους ποδοσφαιρικούς αγώνες -όπου σίγουρα το τρώνε στο χέρι.

Larb Διάσημο πιάτο στο Λάος, το οποίο θα το βρείτε ως larb ή laap και αποτελείται από σαλάτα κρέατος, με χυμό lime και σάλτσα ψαριού, ενώ συνοδεύεται με ρύζι και αρκετό τσίλι, ικανό να σας κάνει να… κοκκινίσετε. Έχουν ήδη φροντίσει, όμως, για την ισορροπία του πιάτου, έτσι ώστε το καυτερό να αντισταθμίζεται με λαχανικά όπως μελιτζάνα, αγγούρι κ.ο.κ.

Phal Το πιάτο αυτό αποτελεί συνηθισμένη πρόκληση ανάμεσα σε φοιτητές της Αγγλίας, οι οποίοι έχουν… πιει λίγο παραπάνω και ικανοποιεί ακόμη και τα πιο δύσκολα γούστα για καυτερό φαγητό. Η πικάντικη γεύση του προέρχεται από το bhut jolokia, ινδικό τσίλι το οποίο θεωρείται από τα πιο καυτερά που υπάρχουν και παρ’ όλο που προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, το πιο ξακουστό μέρος για να το δοκιμάσετε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στο εστιατόριο Brick Lane Curry House www.bricklanecurryhouse.com, όπου όποιος καταφέρει να το τελειώσει, κερδίζει μια θέση στο δικό τους “P’Hall of Fame”.

Tteokbokki Δημοφιλές, κορεάτικο σνακ που οι ντόπιοι παίρνουν στο χέρι και το απολαμβάνουν με τη συνοδεία αρκετού νερού. Είναι βρασμένο συμπαγές ρύζι, περιχυμένο με σάλτσα τσίλι, ενώ τα τόπινγκ του ποικίλουν, από κρεμμύδι και γαρίδες, σε ψάρι, αβγά, σπόρους σουσαμιού κ.ο.κ., ανάλογα με τον πωλητή και τα… γούστα του. Παρ’ όλο που δεν είναι όλα τα tteokbokki καυτερά, όσο πιο κόκκινη είναι η σάλτσα, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Γίδα με κάρυ Δεν νοείται πάρτι και συγκέντρωση για φαγητό στη Τζαμάικα χωρίς αυτό το πιάτο: καυτερή γίδα μαγειρεμένη με Scotch bonnet, ποικιλία πιπεριάς της Καραϊβικής της οποίας η καυτερή γεύση κυμαίνεται από 100.000 μέχρι 350.000 στην κλίμακα Scoville, βάσει της οποίας μετράται το πόσο καυτερή είναι μια πιπεριά. Και για να πάρετε μια ιδέα, σκεφτείτε ότι οι πιπεριές jalapeno π.χ. κυμαίνονται από 2500 μέχρι 8000 στην ίδια κλίμακα. Μερικοί μάγειρες επιλέγουν να καταπραΰνουν λίγο τη γεύση, προσθέτοντας πατάτες ή γάλα καρύδας στη γίδα τους, δεν είναι λίγοι, όμως, αυτοί που το προτιμούν… καυτό.

Σάλτσα πιπεριάς Datil Η εν λόγω πιπεριά καλλιεργείται στο St. Augustine και τα περίχωρα, στη βόρεια Φλόριντα και παρά το μικρό της μέγεθος, η πικάντικη γεύση της είναι πολύ δυνατή. Μ’ αυτές τις πιπεριές φτιάχνουν μια πολύ καυτερή σάλτσα που δύσκολα βρίσκει κάποιος εκτός περιοχής και όσο κι αν οι ντόπιοι μπορεί να την έχουν συνηθίσει, για τους υπόλοιπους αποτελεί τεράστια πρόκληση.

Via




 katopartali

.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment