Ανεπιθύμητος ο πρόεδρος των ΗΠΑ!


Share/Bookmark
Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον, αυτή, η ίδια, η επίσκεψη πρέπει να μας υποψιάσει... Όσο και αν θέλουν να μας παρουσιάζουν το λύκο σαν αρνί, ρίχνοντας στη πλάτη του προβιά αρνίσια, (κάτοχος νόμπελ ειρήνης, αφροαμερικάνος, δήθεν υποστηρικτής ελληνικών θέσεων),

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιας χώρας – ιμπεριαλιστικής δύναμης με τις εκατοντάδες βάσεις εκτός του εδάφους της, που διεξάγει χωρίς σταματημό πολέμους, για τον έλεγχο πηγών υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους, με την εξίσου καταστροφική συνεισφορά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι ο πρόεδρος της χώρας που, πριν να μπορέσει, χωρίς αντίπαλο, να εξαπολύει πολέμους, ανέβαζε χούντες και οργάνωνε «έγχρωμες», ή άλλες δήθεν αυθόρμητες επαναστάσεις, σε χώρες ενδιαφέροντός της. Είναι ο πρόεδρος μιας χώρας κατασκευαστή των Ταλιμπάν, των Ουτσεκάδων, των Οσάμα Μπιν Λάντεν και του Ισλαμικού χαλιφάτου, που, αφού της κάνουν τη δουλειά της, μετατρέπονται σε εχθρούς και τρομοκράτες. Στη συνέχεια για την πάταξη των κατασκευασμάτων αυτών, οι ΗΠΑ μαζί με τους συνοδοιπόρους τους εξαπολύουν -και επί προεδρίας του επισκέπτη- αιματηρούς πολέμους, προκαλώντας καταστροφές, θανάτους, προσφυγιά.

Είναι ο πρόεδρος της χώρας που κερδίζει πολύπλευρα, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε»! Τις οδυνηρές συνέπειές του τις έχουμε ζήσει και τις ζούμε στο Αιγαίο και στην Κύπρο! Το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ένταση στο Αιγαίο και με χρυσάφι, για προμήθεια εξοπλισμών από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους κατασκευής πολεμικού υλικού των ΗΠΑ! Θα συνεχίσει να το πληρώνει με αύξηση της έντασης στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την ελληνική ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των θαλασσίων οδών και των αγωγών υδρογονανθράκων. Το έχει πληρώσει ο κυπριακός λαός με την κατοχή – διαμελισμό της Κύπρου και θα συνεχίσει να πληρώνει και στο μέλλον, αν δεχτεί τα αμερικανο-νατοϊκά σχέδια επίλυσης του κυπριακού, που κυοφορούνται και παγιώνουν τη διχοτόμηση στο νησί! Η διχοτόμηση εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά και στρατηγικά - ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και όχι τα συμφέροντα του κυπριακού λαού!

Όσο και αν μας παρουσιάζουν την επίσκεψη του πρόεδρου μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, σαν επίσκεψη αβροφροσύνης, ότι, δηλαδή, δήθεν αποχαιρετά εν όψη της ολοκλήρωσης της θητείας του και ότι, τάχα μου, θα υποστηρίξει και τη θέση για ελάφρυνση του χρέους, δεν πρέπει να «μασήσουμε», ειδικά στις μέρες μας, που στην περιοχή παίζονται «χοντρά παιχνίδια»! Ανάμεσα στις φωτιές του πολέμου, προετοιμάζονται νέες αλλαγές συνόρων, αμφισβητούνται διεθνείς συμφωνίες, κλιμακώνονται τα επεισόδια στο Αιγαίο και οι συζητήσεις για επίλυση του κυπριακού, όλα δείχνουν ότι οδηγούνται σε γρήγορο κλείσιμο, τύπου Ανάν! Η αλεπού δεν πάει τυχαία στο παζάρι και μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε την επίσκεψη!

Είναι γνωστό, ότι πίσω από τις γλυκανάλατες ευχαριστίες και παραινέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, που εμείς ο λαός θα μάθει, θα κρύβονται άλλα και μάλιστα τα πιο σοβαρά! Εκτιμούμε ότι ο λύκος με προβιά αρνιού:

Θα εκθειάσει την προσφορά της χώρας στην «ειρήνη» και την «σταθερότητα» (ποια ειρήνη και ποια σταθερότητα αλήθεια;!), τσιμεντάροντας τις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τις άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται! Θα μπετονάρει επίσης την παρουσία των αμερικανο-νατοϊκών αρμάδων στο Αιγαίο, την ελληνική υποστήριξη και συμμετοχή στις επιχειρήσεις από την Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, την Μ. Ανατολή, την Μαύρη θάλασσα, ως τα σύνορα με την Ρωσία, περιοχές όπου συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμοί. Με άλλα λόγια θα σιγουρέψει την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγεται, καθώς και στην επόμενη, ακόμα πιο αιματηρή, φάση του.

Θα επισφραγίσει τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών για «γη και ύδωρ», ανάλογα με τους γενικότερους σχεδιασμούς τους για την ευρύτερη περιοχή! Οι σχεδιασμοί αυτοί και οι συνακόλουθες «συμμαχικές» απαιτήσεις όμως, θα αγγίζουν τόσο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και πέρα από αυτό (ΑΟΖ), όσο και το κυπριακό!

Το γενικότερο παζάρι, που διεξάγεται ήδη, είναι χοντρό!

Στους σημερινούς καιρούς αυτή, η ίδια, η επίσκεψη πρέπει να μας υποψιάσει, ακόμα περισσότερο! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσα «συγνώμη» κι αν θελήσει να μας πει! Η ιστορία δεν διαγράφεται! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Ανεπιθύμητες επίσης είναι και οι βάσεις και οι στόλοι της χώρας του στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα, έστω και … «δώρα» φέροντας! Δεν πρόκειται να δεχτούμε ό,τι θα μας παρουσιάσει η κυβέρνηση, ως τεράστια εθνικά οφέλη από την επίσκεψη. Ο λαός δεν θα δει καμιά διαφορά προς όφελός του, ούτε από την όποια εξέλιξη για το χρέος, ούτε από την όποια «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», όπως μας λένε οι κυβερνώντες. Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι μόνο κάποιο τμήμα των εγχώριων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που διαφεντεύουν τον τόπο, ενώ ο λαός, μπλεγμένος βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα συνεχίσει να υποφέρει με ανεργία, «υποκατώτατους» μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση!

Όλοι στην Ομόνοια την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.30

στο πλευρό του αντι-ιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, που έχει αποδείξει ότι μάχεται με συνέπεια για την ειρήνη και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Για να δείξουμε τα πραγματικά αισθήματα μας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τον φιλοξενεί και με προθυμία εμπλέκει τη χώρα στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Για να βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ. 4 Νοεμβρίου 2016

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment