«Άλλαξε ο Μανωλιός» ο νέος υπουργός για τα εκκλησιαστικά


Share/Bookmark
Έφυγε ο Φίλης, έρχεται το alter ego του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων… Όσοι ανακουφίστηκαν για την επεισοδιακή -όπως αποδείχτηκε από διαλόγους με τον πρωθυπουργό-απομάκρυνση του σύγχρονου «Σαούλ» της Εκκλησίας μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν… Οι απόψεις του νέου Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, αλλά και η αμέριστη στήριξή του στον Νίκο Φίλη κατά καιρούς μέσω αρθρογραφίας του στην κομματική εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» μάλλον δεν είναι ενθαρρυντικά σημάδια στο βιογραφικό του! Ειδικά στην περίπτωση της πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων ο νέος υπουργός είχε ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό του προκατόχου του κλείνοντας μάλιστα ένα άρθρο του στην «ΑΥΓΗ» γράφοντας: «Με τον Φίλη, λοιπόν, και όπως είπε ό ίδιος, ενάντια στη γενοκτονία των ιδεών» Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και διατυπωμένες θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

Είχε οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που προώθησε τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και σχεδίαζε τις αλλαγές στο Λύκειο (μαζί με την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου του Αντώνη Λιάκου).

Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 29.05.2016 υπεραμύνθηκε των απόψεων του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά. Στην ερώτηση δημοσιογράφου: Θα αλλάξει τελικά ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών; Ο κ. Φίλης μιλάει για ένα μάθημα με ισχυρότερα τα στοιχεία της θρησκειολογίας. Η πλευρά της Εκκλησίας αντιδρά και κάνει λόγο για επιβολή από το Σύνταγμα του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος».

ο Κώστας Γαβρόγλου είχε απαντήσει: Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία». Με όλα τα παραπάνω δεδομένα μάλλν θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σχετικά με τις σχέσεις υπ. Παιδείας-Εκκλησίας. Είναι σαφές πως ο Φίλης απομακρύνθηκε για να εκτονωθεί η κατάσταση και να κερδηθεί χρόνος, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», όπως λέει και ο λαός. Κατά συνέπειαν η έκτακτη Ιεραρχία στα τέλη του μηνός έχει ιδιαίτερη σημασία για τη θέση που θα λάβει η Εκκλησία στις προκλήσεις…. Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ο κύριος Γαβρόγλου είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει σπουδάσει θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμια Lancaster, Cambridge και Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του..Ερευνητής και διδασκαλία στο Cambridge, Harvard, Boston University, Istanbul Teknik Universitesi, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Dibner Institute for the History of Science, Chemical Heritage Foundation, Centre Alexandre Koyre. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών Είναι:Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά. Πηγή

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment