Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να χτενίζεις τα μαλλιά σου


Share/Bookmark
Τελικά υπάρχει σωστό και λάθος στο βούρτσισμα των μαλλιών;... Το βούρτσισμα των μαλλιών είναι καθημερινή συνήθεια κάθε γυναίκας. Ωστόσο, όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η συνήθεια ρουτίνας για την περιποίηση των μαλλιών σου είναι πολύ πιθανό να τα καταστρέφει.

Κι ενώ εσύ ακολουθείς τη συμβουλή της γιαγιάς και προσπαθείς να φτάσεις τις 100 φορές χτενίζοντας τα μαλλιά σου με κάθε τρόπο, οι ειδικοί έρχονται να σε διαψεύσουν. Κι όχι μόνο για τη συχνότητα που τα βουρτσίζεις αλλά και για τον τρόπο που το κάνεις. Και -πίστεψέ το!- ο τρόπος που χτενίζεσαι επηρεάζει το πως φαίνονται τα μαλλιά σου. Αν το κάνεις σωστά τότε θα έχεις μαλλιά λαμπερά και υγιή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κάθε τρίχα έχει διάρκεια ζωής 7 χρόνια κατά μέσο όρο. Συνεπώς, με βάση αυτό καθημερινά είναι λογικό να πέφτουν 100-120 τρίχες, οι οποίες δίνουν χώρο στις καινούριες να αναπτυχθούν.

Αυτό σημαίνει ότι αν εσύ δεν χτενίζεσαι, αφήνεις νεκρές τρίχες στο κεφάλι σου που εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων και πιο υγιών. Ποιοι είναι όμως οι κανόνες; Πρέπει να χρησιμοποιείς βούρτσα ή χτένα;

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα καλύτερα χτένισέ τα για να ξεμπερδευτούν με μία χτένα. Η βούρτσα σπάει την τρίχα και εντείνει το φριζάρισμά της, ενώ η χτένα απλά ξεμπερδεύει τα μαλλιά και απομακρύνει απαλά τις τρίχες που πρέπει. Αν τα μαλλιά σου ξεμπερδεύονται δύσκολα και η χτένα πιστεύεις ότι δεν θα λειτουργήσει τότε βοήθησε τη διαδικασία με ένα leave-in conditioner. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι στεγνά τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία βούρτσα πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν σπάει την τρίχα. Επειδή, η κάθε μία έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών, καλό είναι να ρωτήσεις τον κομμωτή σου για το πια είναι η ιδανική για σένα.

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment