7 εναλλακτικές στην Ευρώπη για τα εξωτικά μέρη του κόσμου!


Share/Bookmark
Δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψουμε μέχρι την Αυστραλία, τη Χιλή ή την Ινδονησία για να δούμε εντυπωσιακά τοπία, όπως ηφαίστεια, παγετώνες και ακτογραμμές. Μπορούμε να το κάνουμε πιο κοντά σε εμάς, στην Ευρώπη, για παράδειγμα, όπου υπάρχουν παρόμοια τοπία. Το Lonely Planet βρήκε παραλίες σαν της Καραϊβικής ή οροσειρές σαν τα Ιμαλάια στις ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν εξίσου όμορφο θέαμα με τις εξωτικές και πιο μακρινές σε εμάς χώρες.

Παγετώνες: Χιλή vs Ισλανδία Μπορεί το San Rafael Glacier είναι ένας από τους σημαντικότερους παγετώνες της Βόρειας Παταγονίας στη νότια Χιλή ωστόσο στην Ισλανδία υπάρχει πλήθος όγκων από πάγο που προσφέρουν παρόμοια σκηνικά, σε μερικές περιπτώσεις πιο εντυπωσιακά.

Έρημος: Μογγολία vs Κανάρια Νησιά Η έρημος Gobi στη βορειοδυτική Κίνα και νότια Μογγολία αποτελεί μια μοανδική εμπειρία απομόνωσης, με βόλτες πάνω σε καμήλες και διαμονή σε τέντες. Όμως αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα και στην Ισπανία, πιο συγκεκριμένα στο νησί Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό. Στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Σαχάρα, δεν αποτελεί έκπληξη που στο νότιο τμήμα του νησιού συναντά κανείς σωρούς άμμου, που μπορεί να επισκεφτεί και πάλι με καμήλα, ζώντας την εμπειρία ολοκληρωμένη.

Νησιά: Ταϊλάνδη vs Ιταλία/Ελλάδα Ελλάδα και Ιταλία συναγωνίζονται επάξια τα νησιωτικά τοπία της Ταϊλάνδης, τα πράσινα και τα τιρκουάζ νερά αλλά και τις παραλίες.

Ακτογραμμή: Αυστραλία vs Πορτογαλία Οι «Δώδεκα Απόστολοι» είναι μια σειρά 12 βράχων από ασβεστόλιθο που αλλάζουν το τοπίο κατά μήκος της παραλίας στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Ένα εξίσου καταπληκτικό θέαμα υπάρχει στην Πορτογαλία στην Praia da Marinha.

Λίμνες: Ταϊλάνδη vs Κροατία Η λίμνη Cheow Lan στο Εθνικό Πάρκο Khao Sok είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα στηνΤαϊλάνδη. Βέβαια οι λίμνες Plitvice της Κροατίας με το εκπληκτικό καταπράσινο σκηνικό ολόγυρα συναγωνίζονται επάξια την εξωτική χώρα.

Οροσειρές: Νέα Ζηλανδία vs Ιταλία Τα βουνά της Νέας Ζηλανδίας προκαλούν κάθε λάτρη της ορειβασίας προσφέροντας διαδρομές που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν. Η γειτονική όμως Ιταλία με τα Απέννινα και τους Δολομίτες προσφέρεται επίσης για περιπετειώδες ταξίδι και εξερεύνηση σε παρόμοιο μοτίβο.

Ηφαίστεια: Ινδονησία vs Κανάρια Νησιά Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν ως την Ινδονησία για να αντικρύσουν μερικά από το πιο εντυπωσιακά ηφαίστεια της χώρας. Τα Κανάρια Νησιά, ωστόσο, διαθέτουν αρκετά ηφαίστεια, με το Teide στην Τενερίφη να κερδίζει τον τίτλο της ψηλότερης κορυφής της Ισπανίας και του τρίτου μεγαλύτερου ηφαιστείου του κόσμου.

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment