Γιατί πρέπει να αποφύγεις την δίαιτα αστραπή ;


Share/Bookmark
Όταν αποφασίσουμε να

ξεκινήσουμε δίαιτα

είμαστε τόσο βιαστικοί να μειώσουμε το βάρος μας, που πέφτουμε στην παγίδα της… δίαιτας – αστραπή... Γιατί πρέπει να αποφύγουμε;Οι δίαιτες αυτές βασίζονται στον αποκλεισμό τροφίμων με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν στον οργανισμό μας το στερητικό σύνδρομο που οδηγεί στην επαναπρόσληψη βάρους, γιατί όταν εντάσσονται αργότερα στη διατροφή μας «απαγορευμένες» τροφές, αυτές υπερκαταναλώνονται.

Ο οργανισμός μας πρέπει να χάνει 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα. Ό,τι παραπάνω χάνεται δεν είναι λίπος αλλά μυς και υγρά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν μειώνονται απότομα οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε, αντιδρά ο οργανισμός καίγοντας μόνο τον μυϊκό ιστό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να κάνει λιγότερες καύσεις και να αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Έτσι λοιπόν, όταν ξανά πάρουμε τα κιλά που χάσαμε, με μια γρήγορη δίαιτα, θα βρεθούμε με περισσότερο λίπος σε σύγκριση με αυτό που είχαμε, πριν μειωθεί κατά αυτόν τον τρόπο το βάρος μας.

Τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να πάθουμε μέχρι και αβιταμίνωση από τη στιγμή που μια γρήγορη δίαιτα σημαίνει και αποκλεισμός από σημαντικές διατροφικές ομάδες.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι ουσιαστικό αποτέλεσμα έχει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα είναι προσαρμοσμένο σε κάθε άτομο ειδικά, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ύψος και τη φυσική δραστηριότητα. Το διαιτολόγιο αυτό από έναν ειδικό θα ακολουθεί τα μονοπάτια της μεσογειακής διατροφής.Με την συνεργασία της Αθηνάς Ρούντου, Κλινικής

Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθυντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνης & Λάρισας, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Πηγή

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment