Το… τελετουργικό πρωινό ξύπνημα ανά τον κόσμο


Share/Bookmark
Έχετε κάποιο συγκεκριμένο «τελετουργικό» όταν ξυπνάτε το πρωί; Πίνετε τον καφέ σας χαλαρά, τρώγοντας πρωινό ή σηκώνεστε τελευταία στιγμή, φοράτε ό,τι βρείτε μπροστά σας και… φεύγετε τρέχοντας για τη δουλειά;

Όσοι ζουν στο Λονδίνο συνηθίζουν να τρώνε ένα πλούσιο πρωινό στο σπίτι με την άνεσή τους προτού ξεκινήσουν την ημέρα τους, ενώ αντίθετα οι Νεοϋορκέζοι σηκώνονται νωρίς το πρωί και τρώνε το πρωινό τους «στο πόδι».

Δείτε παρακάτω τις πρωινές συνήθειες των κατοίκων οκτώ μεγάλων πόλεων στον κόσμο, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα πρόσφατο αφιέρωμα της ιστοσελίδας Business Insider.

Βερολίνο Οι κάτοικοι του Βερολίνου αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο, από όλες τις πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα, στο να ετοιμαστούν το πρωί, με το 57% να περνά τουλάχιστον 14 λεπτά στη ντουζιέρα κάθε πρωί.

Οι Βερολινέζοι θεωρούν ακόμη το πρωί ως την καταλληλότερη ώρα για να συνδεθούν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, με πάνω από τους μισούς να δηλώνουν ότι συζητούν για τα όνειρά τους κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Λονδίνο Οι Λονδρέζοι δε βιάζονται να σηκωθούν το πρωί. Μόλις το 44% ξυπνά πριν τις 7 το πρωί, το 27% κλείνει το ξυπνητήρι πάνω από μία φορά, ενώ κατά μέσο όρο χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα από τη στιγμή που θα σηκωθούν από το κρεβάτι μέχρι να ετοιμαστούν και να φύγουν για τη δουλειά.

Μόσχα Η ρωσική πρωτεύουσα είναι η πόλη των ξενύχτηδων, καθώς σύμφωνα με την έρευνα που επικαλείται το Business Insider, μόλις το 29% των κατοίκων θεωρούν τον εαυτό τους ως «πρωινό τύπο». Οι Μοσχοβίτες καταναλώνουν, ακόμη, περισσότερη καφεΐνη από τις υπόλοιπες πόλεις, με το 80% να πίνει καθημερινά καφέ ή τσάι και το 88% να δηλώνει ότι η καφεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ευημερία τους.

Μουμπάι Τα πρωινά ξεκινούν πολύ… πρωί στη Μουμπάι, με το 40% των κατοίκων να σηκώνεται πριν τις 6 το πρωί ή και ακόμη πιο νωρίς, και το 60% να ξυπνά πριν τις 7.

Παρότι ξυπνούν πολύ νωρίς, το 57% των κατοίκων στη Μουμπάι συνηθίζει να ρίχνει τουλάχιστον έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νέα Υόρκη Πάνω από τους μισούς Νεοϋορκέζους ξυπνούν πριν τις 7 το πρωί, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στην ετοιμασία τους. Οι γυναίκες περνούν τουλάχιστον 19 λεπτά στην περιποίησή τους και 7 λεπτά μπροστά από την ντουλάπα, προσπαθώντας να αποφασίσουν τι θα φορέσουν. Οι κάτοικοι του Μεγάλου Μήλου, συνηθίζουν να τρώνε πρωινό «στο πόδι» με μόλις ένα 59% να τρώει πρωινό στο σπίτι. Ωστόσο, ακόμη κι αυτοί που το κάνουν δεν κάθονται για πάνω από 5 λεπτά στο τραπέζι.

Παρίσι Παρότι το 66% των Παριζιάνων περιποιείται τον εαυτό του κάθε πρωί (μακιγιάζ, κολόνιες κ.τ.λ.) οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας δε νιώθουν και πολύ σίγουροι για την εμφάνισή τους. Επιπλέον, περνούν πολύ λιγότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη πόλη συζητώντας κατά τη διάρκεια του πρωινού, με το 55% να δηλώνει ότι δεν τρώει καν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ενός σπιτιού.

Σανγκάη Παρότι οι κάτοικοι της Σανγκάης πιστεύουν ότι είναι πρωινοί τύποι, αφιερώνουν μόλις 9 λεπτά στις προετοιμασίες του εαυτού τους. Η πλειοψηφία τρώει πρωινό στο σπίτι (80%), με το 66% να συζητά για διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια αυτού. Κι ενώ οι πρακτικές περιποίησης, όπως η χρήση καλλυντικών κι ενυδατικών προϊόντων αποτελούν κοινές συνήθειες καλλωπισμού, μόλις ένα 5% χρησιμοποιεί αποσμητικό κάθε πρωί. Το αντίστοιχο ποσοστό στον υπόλοιπο κόσμο είναι 61%.

Στοκχόλμη Το 61% των κατοίκων της Στοκχόλμης σηκώνονται πριν τις 7 το πρωί, με το 66% αυτών να νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης τρώνε πρωινό στο σπίτι τους, αφιερώνοντας τουλάχιστον 15 λεπτά σε αυτό. Ωστόσο, δε βλέπουν το πρωινό ως ώρα χαλάρωσης και κοινωνικοποίησης, καθώς το 47% χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή ενώ τρώει.

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment