Πώς να αναγνωρίσετε αν κάποιος πνίγεται στη θάλασσα


Share/Bookmark
Έχουμε δει πνιγμούς σε ταινίες, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που βλέπουμε σε αυτές. Τις περισσότερες φορές, τα άτομα που πνίγονται δεν φωνάζουν γιατί πανικοβάλλονται.

Στη παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε 10 ενδείξεις που μπορούν να σας κάνουν να καταλάβετε αν κάποιος πνίγεται. Αν παρατηρήσετε τέτοιες αντιδράσεις, καλό είναι να ειδοποιήσεις τον ναυαγοσώστη ή κάποιον που γνωρίζει πώς να σώσει κάποιον που πνίγεται καθώς όταν προσπαθείς να σώσεις κάποιον που πνίγεται, μπορεί να θέσεις και τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες σχετικά με το πώς να σώσεις κάποιον που πνίγεται:

Κατ” αρχάς, βάζεις τις φωνές και ειδοποιείς… Εφ’ όσον γνωρίζεις κολύμπι και δεν έχεις προβλήματα υγείας, μπορείς να επιχειρήσεις την διάσωσή του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ΕΧΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ότι η προσέγγιση κάποιου που κινδυνεύει απαιτεί μεγάλη προσοχή. Αν τον πλησιάσεις από μπροστά, διατρέχεις θανάσιμο κίνδυνο γιατί, το άτομο που κινδυνεύει να πνιγεί είναι πανικοβλημένο και εκείνη τη στιγμή θα σε δει σαν σανίδα σωτηρίας και θα δοκιμάσει να πιαστεί πάνω σου βίαια και απότομα. Προσέγγισέ τον λοιπόν από πίσω. Αφού τον προσεγγίσεις, τράβηξέ τον προς την ακτή κρατώντας τον είτε απ’ τα μαλλιά, είτε απ’ το κεφάλι βάζοντας τα χέρια στ’ αυτιά, είτε με λαβή απ’ τη μασχάλη.Σε περίπτωση που πλησιάσεις το θύμα από μπροστά, κάνε κατάδυση και πιάνοντας τα γόνατά του, στρέψε το προς τα πίσω. Δεν μπορείς να τον τραβήξεις έξω; ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. Κράτα το κεφάλι του θύματος έξω απ’ το νερό και περίμενε βοήθεια. endiaferonta.com

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment