Σπιτική κις λορέν


Share/Bookmark
Εύκολη και γρήγορη τάρτα για όλες τις ώρες

Υλικά

Για 4-6 άτομα Για τη ζύμη

350 γραμμάρια αλεύρι

145 γραμμάρια βούτυρο

Ένα αυγό

Μία πρέζα αλάτι

Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια μπέικον κομμένο μικρούς κύβους

240 ml κρέμα γάλακτος

240 ml γάλα

Τέσσερα αυγά

Μοσχοκάρυδο

Πιπέρι

Εκτέλεση Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία.

Την χωρίζουμε σε 8 μέρη και τις ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα.

Βουτυρώνουμε 8 φόρμες για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.

Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τις φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.

Σκεπάζουμε ολόγυρα τις άκρες τους με λίγο αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον.

Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Το μοιράζουμε στις τάρτες.

Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

Μοιράζουμε την κρέμα στις τάρτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά και τις σερβίρουμε.

sidagi

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment