18 τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι με ξύδι


Share/Bookmark
Πέρα από νοστιμιά στο μαγείρεμα, το ξύδι χρησιμεύει καιως εξαιρετικό καθαριστικό.

Ξέρετε, όμως, όλους τους πιθανούς τρόπους με τουςοποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σπίτι; Σας τους παρουσιάζουμε, έναν προς έναν.

Καθαρισμός καφετιέρας

Σε δύο κούπες νερό ρίξτε μία κούπα λευκό ξύδι. Αφήστε τουγρό να περάσει μέσα από τον μηχανισμό της καφετιέρας σας και επαναλάβετε τηδιαδικασία δύο-τρεις φορές πριν φτιάξετε καφέ. Προσοχή όμως: Ελέγξτε πρώτα τιςοδηγίες καθαρισμού της καφετιέρας σας. Μην δοκιμάσετε το ξύδι αν αυτές σαφώςορίζουν να χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό.

Απολύμανση σφουγγαριών

Μουλιάστε όλα τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε στο σπίτισε ένα λεκανάκι με ξύδι και αφήστε τα εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχειαστραγγίξτε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αφαιρέστε μπογιές από τους τοίχους

Βρέξτε μία οδοντόβουρτσα με λίγο λευκό ξύδι και τρίψτεελαφρά τους λεκέδες από τις μπογιές των παιδιών στους τοίχους. Θα εκπλαγείτεαπό το πόσο εύκολα θα καθαρίσουν.

Αφαίρεση αλάτων από τα βάζα

Ρίξτε λίγο λευκό ξύδι μέσα στο βάζο. Ανακαινίστε το βάζογια να πάει το ξύδι παντού και αφήστε το εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενημέρα αδειάστε το ξύδι και ξεπλύνετε όλο το βάζο με χλιαρό νερό.

Διώξτε τα μικρόβια από τους πάγκους της κουζίνας

Για να καθαρίζετε καλά τους πάγκους της κουζίνας μετά απόκάθε χρήση μπορείτε να βρέχετε ένα πανάκι με λίγο λευκό ξύδι, το οποίο σκοτώνειτα μικρόβια.

Αφαίρεση τσίχλας

Ξύστε όσο κομμάτι τσίχλας μπορείτε από το ύφασμα στοοποίο έχει κολλήσει (π.χ. από το ρούχο ή το χαλί).Μετά, βάλτε σε ένα γυάλινομπολ λίγο λευκό ξύδι και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων. Βουτήξτε τηνκεφαλή μιας οδοντόβουρτσας σε αυτό και τρίψτε καλά την τσίχλα που έχειαπομείνει μέχρι να φύγει εντελώς.

Διώξτε σκουριά και άλατα από χρωμιωμένα είδη υγιεινής

Μουλιάστε λίγο ρολό χαρτί σε ξύδι. Τυλίξτε το γύρω απόβρύσες, μπαταρίες μπάνιου και χερούλια για δέκα λεπτά. Αφαιρέστε το και αφήστετο να στεγνώσει. Η σκουριά και τα άλατα θα φύγουν αμέσως.

Μπλούζες μελεκέδες από ιδρώτα

Γυρίστε τη μπλούζα από την ανάποδη και μουλιάστε τιςπεριοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστετο ρούχο εκεί για δεκαπέντε λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μίαοδοντόβουρτσα. Πλύνετε τη μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο για νααπομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα πριν την ξαναφορέσετε.

Απομακρύνετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Βρέξτε ένα ύφασμα ή ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι καισκουπίστε όλο το παρμπρίζ και τους υαλοκαθαριστήρες για να αποτρέψετε τονσχηματισμό πάγου για πολλές ώρες μετά.

Καθαρίστε τις δαχτυλιές από το κινητό

Αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι μισή κούπα λευκόξύδι και μισή κούπα νερό και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε το διάλυμα σε ύφασμα μεμικρο-ίνες (πετσετέ) και σκουπίστε με αυτό την οθόνη αλλά και ολόκληρο το εξωτερικόπερίβλημα του κινητού σας τηλεφώνου.

Διώξτε τα μυρμήγκια

Υγράνετε ένα ύφασμα ή ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι καισκουπίστε με αυτό περιμετρικά τις κάσες από πόρτες και παράθυρα που «βλέπουν»σε εξωτερικούς χώρους.

Καθαρίστε τα κρύσταλλα των γυαλιών σας

Ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι σε κάθε κρύσταλλο καισκουπίστε με το μαντηλάκι που υπάρχει στη θήκη των γυαλιών.

Αφαιρέστε παλιές ταπετσαρίες

Στο ειδικό σκαφάκι που χρησιμοποιείτε για μπογιάτισμααναμείξτε ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό. Μουλιάστε το ρολό τουμπογιατίσματος, «περάστε» το πάνω από την ταπετσαρία που θέλετε να αφαιρέσετεκαι αρχίστε να την «ξεφλουδίζετε».

Αφαιρέστε το κερί που έχει «τρέξει» στα κηροπήγια

Αφαιρέστε όσα κομμάτια κεριού μπορείτε με το χέρι (ή μεένα μαχαιράκι χωρίς δόντια). Στη συνέχεια, βρέξτε λίγο ρολό χαρτί με λευκό ξύδικαι τρίψτε το κηροπήγιο μέχρι το κερί να αφαιρεθεί εντελώς. Φρεσκάρετε» τα τάπερ

Αν τα τάπερ σας μυρίζουν… φαγητίλα, μπορείτε απλά νακαθαρίσετε το εσωτερικό τους με ένα πανάκι το οποίο θα έχετε βρέξει με ξύδι.

Σκοτώστε τα αγριόχορτα

Αν τα αγριόχορτα στους ραγισμένους, τσιμεντένιουςδιαδρόμους του σπιτιού σας, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται, γεμίστε έναμπουκάλι σπρέι με ξύδι και αρχίστε να ψεκάζετε (Προσοχή όμως: Μην ψεκάσετε μεξύδι τα λουλούδια που θέλετε να μεγαλώσουν, γιατί θα τα σκοτώσετε).

Αφαιρέστε τους λεκέδες από καψίματα στον πάτο του σίδερου

Εξυπακούεται ότι το σίδερο πρέπει να είναι κρύο. Βρέξτεένα κομμάτι ύφασμα με λευκό ξύδι και αρχίστε να τρίβετε τον πάτο από το σίδερομέχρι οι λεκέδες να αφαιρεθούν εντελώς.

Αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας στις γωνίες του μπάνιου

Σε ένα μπουκάλι σπρέι ρίξτε ένα μέρος νερό και ένα μέροςλευκό ξύδι. Ψεκάζετε με το διάλυμα αυτό τις εσοχές στις γωνίες της ντουζιέρας ήτης μπανιέρας κάθε φορά, μετά το μπάνιο.

Πηγή

Via

katopartali.blogspot.gr
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment