«Κάνουμε τα πρώτα βήματα για την μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση»


Share/Bookmark
Στην επίθεση πέρασε η κυβέρνηση για το θέμα των αρμοδιοτήτων των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και των Υφυπουργών, μετά τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για καθυστερήσεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές…

στις Κυριακάτικες Εφημερίδες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα

η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς. Προς ενημέρωση λοιπόν σημειώνουμε τα εξής: Σε ό,τι αφορά τους Υπουργούς δεν απαιτείται ανάθεση αρμοδιοτήτων καθώς οι Υπουργοί έχουν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου στο οποίο προΐστανται άμεσα με τον διορισμό τους. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υπουργών Επικρατείας έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των τριών ήτοι των

Παππά, Φλαμπουράρη και Νικολούδη Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών στον Πρωθυπουργό έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των δύο ήτοι των

Σακελλαρίδη και Κουίκ

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των αναπληρωτών Υπουργών είχαν μέχρι την Παρασκευή 27/2

εκδοθεί οι αρμοδιότητες 12 εκ των 16 ήτοι

των

Κουράκη, Ξυδάκη, Κουντουρά, Πανούση, Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Χουντή, Δρίτσα, Βαλαβάνη, Μάρδα, Φωτίου και Αντωνοπούλου.

Σήμερα πρόκειται να

εκδοθούν οι αρμοδιότητες των Αποστόλου και Τσιρώνη. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών επισπεύδοντες τις συναφείς αποφάσεις είναι οι οικείοι Υπουργοί.

Η νέα κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της

βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζεται την ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου σε σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά με στόχο την έξοδο από την κρίση έχοντας απέναντι της σύσσωμο το Μνημονιακό καθεστώς καταφέρνει ταυτόχρονα να κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση μιας μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η χώρα.

Via




 katopartali

.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment