Και τρίτη επίθεση ισλαμιστών στο Σινά


Share/Bookmark
Και τρίτη επίθεση από ισλαμιστές κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην Αίγυπτο.

Βόμβα που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου εξερράγη σκοτώνοντας έναν αστυνομικό στην πόλη του Σουέζ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό…

των νεκρών από τις τρεις επιθέσεις σε 27, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Είχαν προηγηθεί δυο ακόμη βομβιστικές επιθέσεις σε κτίριο των υπηρεσιών ασφάλειας στο Αλ-Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του βόρειου Σινά και μια άλλη επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας στη Ράφα, στην ίδια επαρχία.

Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον Ιούλιο του 2013, από τον τότε αρχηγό του στρατού και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη

Η πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά ανέλαβε την ευθύνη για τις διαδοχικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην Αίγυπτο όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι ανακοίνωσε η οργάνωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Η οργάνωση Ανσάρ αλ Μπάιτ Μαγκντίς είναι η πλέον μαχητική ισλαμιστική ομάδα της Αιγύπτου που δρα στην επαρχία του Σινά και άλλαξε το όνομά της πέρυσι μετά τον όρκο υποταγής στο Ισλαμικού Κράτος την σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που δρα στο Ιράκ και τη Συρία κατέχοντας μεγάλα τμήματα αυτών των χωρών.

Οι επιθέσεις στη επαρχία του βόρειου Σινά και του Σουέζ ήταν από τις χειρότερες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Αίγυπτου εδώ και μήνες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via




 katopartali

.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment