Το Twitter αποκλείει λογαριασμό Ρώσου χάκερ


Share/Bookmark
Το Twitter αποφάσισε να αποκλείσει τον λογαριασμό ενός γνωστού χάκερ στη Ρωσία. Παρά τις υποσχέσεις ότι η εταιρεία δεν θα πάει ενάντια σε λογαριασμούς που θεωρούνται ότι ανήκουν σε εξτρεμιστές στη χώρα, ο λογαριασμός @b0ltai…

δεν είναι πλέον διαθέσιμος για τους Ρώσους χρήστες.

Ο λογαριασμός χρησιμοποιείται για να δημοσιεύει τακτικά κυβερνητικές διαρροές, ευαίσθητα έγγραφα, καθώς και άλλες πληροφορίες για τη ρωσική κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται εδώ δεν είναι πλέον πρόβλημα για την ρωσική κυβέρνηση, καθώς το Twitter αποφάσισε να συμμορφωθεί με το αίτημά της να μπλοκάρει τον λογαριασμό. Έτσι όλα τα δεδομένα είναι κρυμμένα στους Ρώσους χρήστες του Twitter που μπορούν να δουν τώρα μόνο το σύνηθες μήνυμα αποκλεισμού, όταν προσπαθούν να βρουν περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το αίτημα που έλαβε το Twitter και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αρχείο Chilling Effects, ο λογαριασμός περιέχει «πληροφορίες που απαγορεύονται για δημόσια κυκλοφορία στη Ρωσική Ομοσπονδία». Το Twitter κινδύνευε να αποκλειστεί εντελώς στη Ρωσία, εάν δεν συμμορφωνόταν με το αίτημα.

Οι χρήστες στη Ρωσία εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό, αλλάζοντας τις παγκόσμιες ρυθμίσεις σε μια διαφορετική χώρα, κάτι που είναι αρκετά εύκολο και απαιτεί μόνο λίγα λεπτά ενασχόλησης με το μενού.

Επιπλέον, ο χάκερ αποφάσισε να αντεπιτεθεί και δημιούργησε ένα παρόμοιο λογαριασμό που απλά ονομάστηκε b0ltai2, ο οποίος δεν έχει αποκλειστεί και θα απαιτήσει πρόσθετη αγωγή και δικαστική απόφαση. Ενώ ο αρχικός λογαριασμός είχε πάνω από 7.600 οπαδούς, ο δεύτερος έχει καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους από 1.750 σε λιγότερο από μια ημέρα.

Αυτό είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα του πώς η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει την πρόσβαση σε πληροφορίες, ακόμα και μέσω του Διαδικτύου. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι το Twitter έχει συμφωνήσει να αποκλείσει περίπου δέκα λογαριασμούς. Μέχρι στιγμής, τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί μόνο κατά αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Πηγή: SecNews

Via




 katopartali

.




...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment