Κορυφαίος γιατρός – «ήρωας» πέθανε από Έμπολα


Share/Bookmark
Εθνικό ήρωα» χαρακτήρισε η υπουργός Υγείας της Σιέρρα Λεόνε, τον επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που αντιμετωπίζουν την επιδημία Έμπολα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς…

Σύνορα, ενώ εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση της νόσου.

Ο Σείκ Ουμάρ Χαν, μολύνθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα. Τρεις νοσοκόμες που εργάζονταν μαζί του στη φροντίδα των ασθενών, άφησαν την τελευταία τους πνοή τον μήνα που μας πέρασε, ο ίδιος ωστόσο συνέχισε την εργασία μέχρι το σημείο που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Η υπουργός Μιάτα Κάργκμπο, μίλησε για «τεράστια θυσία» εκ μέρους του.

Σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εκφράζουν τη θλίψη τους και αναφέρουν πως «ήταν ένας εξαιρετικά αποφασιστικός και θαρραλέος γιατρός που νοιαζόταν βαθιά για τους ασθενείς του. Η εργασία και η αφοσίωσή του εκτιμήθηκαν στο μέγιστο βαθμό».

Ο θάνατός του δόκτορα Χαν σημειώνεται λίγες ημέρες μετά από αυτόν του Σάμιουελ Μπρισμπέιν, του επικεφαλής γιατρού στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λιβερίας.

Η νέα «έκρηξη» στη μετάδοση του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι η πιο σοβαρή που έχει καταγραφεί στην ιστορία, έχοντας προκαλέσει πάνω από 670 θύματα από τον Μάρτιο σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που αναφέρει ότι εκατοντάδες ακόμη είναι οι ασθενείς.

Μεταξύ αυτών και δύο αμερικανοί εθελοντές, ο δόκτωρ Κεντ Μπράντλι και η Νάνσι Ράιτμπολ, σύμφωνα με την οργάνωση Samaritan»s Purse. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Λιβερία, σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: LA Times

Via




 katopartali

.




...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment